söndag 21 december 2008

En oväntad kombo mellan då och nu.

Här kan vi snacka om en oväntad kombination av en gammal synthjälte från det glada åttiotalet (jo, det är sant, åttiotalet var synnerligen glatt) och en modern streetart favorit.

Rupert Hine :
1981 släppte han albumet Immunity , Waving Not Drowning 1982 och The Wildest Wish to Fly 1983. Rupert Hine sysselsatte sig sedan som producent och ljudtekniker till många andra artister. Han har skapat speciella sound till artister som till exempel Tina Turner, Howard Jones, Dream Academy och The Waterboys.

Banksy är en välkänd men samtidigt anonym engelsk graffiti-konstnär, möjligtvis vid namn Robert Banks.Hans konstverk är ofta satiriska med vikt på politik, kultur och etik. Hans gatukonst, som kombinerar graffiti med en distinkt stencilteknik, har dykt upp i London och i städer runt om i världen. Hans verk har sålts för upp till 40 000 USD och omslaget han målade för Blurs Think Tank har sålts för 57.600 pund (ca 800.000 SEK). Angelina Jolie köpte ett av Banksys verk för motsvarande 2.7 miljoner kronor.



4 kommentarer:

Anonym sa...

En fantastiskt duktig konstnär med mycket humor i sina bilder. Kul!

Anonym sa...

GOD JUL PÅ DIG.

Anonym sa...

Hej! Var inne på din fotosida. Vilka talanger du har. Jag tänker på skidåkning också.
Du verkar ju vara extremt duktig på att pussla dessutom. Tack för de goda råden. ;-)
God Jul!!

Anonym sa...

Kul att någon mer uppmärksammade detta Youtube-klipp. "The Golden Age" fick plötsligt en ny dimension för mig. Jag hittade klippet av en slump idag (via relaterade länkar) när jag hade bloggat om Rupert Hine's framträdande på Måndagsbörsen i SVT 1982.