lördag 8 december 2007

Förväntan?

Började faktiskt tveka. Var det verkligen förväntan som jag kände?
Börjar rikta mina steg, vid halv tre slaget på natten, mot min tomma lägenhet. Det har varit fest där. Efterskalv efter ett och ett halvt års studier. Klassfest. Ett ord man inte trodde skulle finnas i ens vokabulär längre. En sorts avslutning av månader fyllda av 5S, logistik och Lean-Production.

Det hade varit en mycket trevlig kväll. Hade föraningar om att nån skulle gå över gränsen men så blev inte fallet. Det var trevlig helt enkelt. Kvällen avslutandes på Tiki och där fanns vänners vänner som hade blivit mina vänner och lagomt med folk och dans för fulla muggar. (Undrar vad google-ads ska relatera det till)

Åter till den där märkliga förväntan som kanske inte var nån förväntan utan mer ett skräckscenario. Hade jag blåst ut alla stearinljus?
Var dörren låst?
Var det nån avsomnad kvar?
Hur mycket skräp var kvar?
Låg det fulla soffan med chips?
Frågorna var många som surrade i huvudet den där kvarten som det tog att gå hem.

Väl hemma tömde jag soffbordet med allehanda tomglas / tallrikar/ ölburkar m.m. Det känns tomt i lägenheten. Ungefär som när barnen har varit hör fast med betydligt fler tomglas. Förväntan har bytts ut mot visshet, klargöranden....
Det var så här det såg ut när det var som roligast, för det var det sista minnet som fanns innan vi gick ner på stan, nu är det som roligast.

Tomt.
Tomt på känslor efter arton månaders samvaro.
Tomt på människor.
Tomt...

Flaskorna står i diskhon som ett minnesmärke från gångna dar. Vad roligt vi hade haft. Vad intressant ämnena hade varit. Vad jobbigt det hade varit i perioder.

Och nu bara klart, tomt, färdigt.
Ny förväntan infinner sig. Inte om hur det ser ut hemma utan hur det ser ut i framtiden. Nutiden är klar. Bara framtiden kvar.

Bara..

Dags att lägga ig och sova.
Sömn förskönar.
Sömn förklarar.
Sömn förenklar.

Sömn söver...

3 kommentarer:

Tesa sa...

Nutiden finns alltid kvar, och det är den du ska leva och må bra i, glöm inte det när du jagar efter framtiden.

Sen till google-annonsen. Den visar:
"Huggies
DryNites nattbyxor för barn håller torrt, för en tryggare sömn!
www.drynites.se"


:D

Anonym sa...

När det känns tomt efter något som man gått vidare ifrån, får man se till att fylla tillvaron med något annat som känns meningsfullt.

Minns det roliga som varit, men stanna inte kvar i det.

Stanna inte heller i förväntan. För det finns de som har väntat ihjäl sig.

Hans Svensson sa...

Tja, Google-Ads pratar om H&M's klassiska underklädskollektion (bra att ha på sig eftersom man ju aldrig kan vara helt säker på var man hamnar då kvällen är över... även om det förmodligen är ensam i den egna sängen).

Nordicfeel pratar om märkesparfymer till priser långt under rekommenderade butikspriser och med fri frakt - se där är också något partyrelaterat.

Visst är det viktigt att leva i nuet och se framåt, men utan tillbakablickar kan det vara svårt att hitta tillbaka till den punkt där man kanske gick fel. För det gör man ibland.

Se framåt för att ta ut huvudriktningen, se bakåt för att hålla koll på hur du nått till den punkt där du befinner dig just nu och se upp (?) för tacklingar från sidan. Med bra split vision kan du förutom att upptäcka hugg och slag också upptäcka nya dörrar och hjälpande händer...