tisdag 12 januari 2010

Wazzup?

På begäran så tänkte jag berätta lite om vad som händer just nu. Det kan ju passa så här efter ett inlägg om 2009.
Fast börjar ni läsa här så blir det ju strax innan 2009-inlägget.

Skumt va?

Hur som helst.

Sen en dryg vecka tillbaka jobbar jag i Strängnäs men pendlar från min sambo-på-prov, Susanne i Västerås.

Letar lägenhet i Strängnäs som verkar vara en mysig stad med många gamla stenhus, mysiga affärer och mycket vatten.

Har kikat på tre olika lägenheter men ingen av dem var nåt som ropade "HEM".

1. En etta som beskrevs som en 1.5:a men där man nästan omgående körde skallen i köksluckorna när man gick in och förvånat undrande på vart lägenheten tog vägen. 34kvm, 3600kr/mån

2. En tvåa med panoramafönster... i köket. Som sitter i midjehöjd för de förbigående människorna. En märklig detalj var att köket hade en bardisk.. med spis i... och överskåp... men utan fläkt! Stekte man nåt skulle oset komma rakt in i överskåpen. Hur tänkte man där? Medioker standard av 60/70-tals stuk. 61 kvm, 4200kr/mån

3. En tvåa med ganska bra standard. En bostadsrätt som hyrdes ut i andra hand. En något udda planlösning på 61 kvm med tre rum som var ganska lika i storlek. Det medförde att hur man än tänkte möblera den blev det fel. Ett stort arbetsrum, lagomt sovrum och sen vardagsrum i köket. Eller, Liten sovrum, litet vardagsrum och stort kök. 61kvm och 4000kr/mån

Så ser det ut i dagsläget men förhoppningsvis ringer HSB Sörmland i morgon och har en tvåa på 62 kvm och 4441kr/mån på 5:e våningen på Skogsvägen 29. Känns bra att ha fått kikat på lite lägenheter så man kan jämföra dem med varandra.

Det här är bara hyreslägenheter eftersom det framför allt är det jag söker. Två intressanta bostadsrätter finns men de är mer än dubbelt så dyra som i Arvika.

Exempel 1 Visning på måndag 18/1, kl.18. Ska dit och kika lite.
Exempel 2 Visning på måndag 25/1, kl.18. Ska nog dit också.

De är egentligen intressanta bägge två med sina för och nackdelar.

Ja, det är lite av vad som pågår just nu.
Till helgen blir det ännu en resa västerut och då är det städning inför visningen av min egen lägenhet den 19/1 som gäller.

Over and out.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe... ursäkta mig, men... exempel 1?

Räkna med 20 000 kronor i omtapetseringskostnad. Det där måste vara en lägenhet som bebotts av en mönsterfetischist med masochistisk läggning. Blandningarna av mönster är ju rent kriminella och har du problem med migrän lär de problemen inte bli mindre där.

Röstar på exempel 2 - den lägenheten var riktigt fräsch, tycker jag! :)

Lycka till!

Tommy sa...

Äh, exempel 1 kan man bara köpa en burk vit färg och sen lämna en vägg i varje rum som fondvägg. =) Lätt som en pannkaka!

Tesa sa...

Lägenhet nr 2 säger jag bara och håller i övrigt med Hans. Fint med eftermiddagssol och nära till vatten.