söndag 19 augusti 2007

Filmdag

Söndag.
Efter att ha slängt in en tvätt och grejat lite på morgonen visade det sig att dagen blev en filmdag.

Första filmen var The Last Legion
Handlar om den siste blodsarvingen från Julius Ceasar,
Romulus Augustus. Om en flykt tillsammans med Aurelius (Colin Firth "Bridget Jones Dagbok", "Engelske Patienten")till England och för att leta reda på den sista legionen som fortfarande är kvar av det romerska imperiet. Till sin hjälp har de prästen/magikern/druiden Ambrosius (Ben Kingsley "Lucky Number Slevin", "Rules of Engagement") och saraseen Mira (Aishwayra Rai).
Episk historia som har det mesta som den här sortens film bör ha. Storslagna krigsscener, mystik, svärdsdueller, romans och faktiskt även en tvist som man inte kan förutse.
Sevärd!

Film nummer två: Blades of Glory
Komedi med bla. Will Ferrel ("Starsky & Hutch","Wedding Crasher") om två amerikanska och konkurrerande manliga konståkningsstjärnor. Efter ett bråk under en prissermoni avstängs de både åkarna på livstid. Till slut dyker det dock upp ett sätt att ta sig runt avstängningen. De åker pardans , med varandra!
Rolig med några one-liners som tex. "That's 97% adrenaline and 3% bullshit!"
I en biroll finns bla. Luke Wilson ("Idiocrazy, "My Super-ex Gilrfriend","Charlies Änglar 1/2","Legally Blond 1/2") som en handledare för en grupp anonyma sexmissbrukare.
Håller kanske inte riktigt hela tiden men sevärd ändå.

Och så till sist den senaste Beckfilmen: Den Svaga Länken
Nummer 22 i raden av Beck-filmer. Den här gången börjar det med att en ung kvinna hittas våldtagen och mördad. Hon hittas av sina föräldrar och i närheten finns en man som har vistats i området flera gånger.
Har man sett några av de tidigare Beck.filmerna så känner man igen alla skådespelare. Ingenting nytt och inget borttaget. man vet vad man får när man ser de här filmerna.
Nån direkt spänning infinner sig inte utan blir som vanligt lite pusseldeckare över det hela.
Se den gärna men förvänta er inga överraskningar.

Under veckan ska jag försöka att se bla. "The Number 23" och "Zodiac".

Ha en bra filmvecka!


Inga kommentarer: